4år

Idag har jag och min Älskade Tobias varit förlovade i 4 år. Det firade vi med att gå ut och äta frukost på Ritz. Gottit! Sedan blev det inte så mycket mer än så för Tobias skulle jobba. Men vi satsar på att komma ut på onsdag och käka lite middag och kanske ta någon öl eller två. :) Min kära syster Jenni och hennes kille ska nämligen ha båda barnen över natten. Så då ska vi få sova en hel natt ostört. Hur mycket man kommer sova är ju en annan fråga för jag kommer väl oroa ihjäl mig men det kommer nog gå bra! hehe... Det ska bli såååå mysigt! :)


Idag har jag hängt med Therese större delen av dagen. Mycket trevligt! Vi var på överby en sväng där jag fick inhandlat lite skor och kläder. :) Sedan åkte vi hem till Therese där barnen åt och så gick vi till lekparken. Mina små trötta barn somna när vi gick hem så jag trodde aldrig att dom skulle somna för natten såpass tidigt som dom ändå gjorde. Moa vid 20.30 och Love vid 21. Snart blir det sängen för mig med! Man vet adrig hur mycket man får sova annars!

Barnen sover gott på våran lilla promenad.:)

dsc01028 (MMS)

Barnen sover gott på våran lilla promenad.:)


Mina barn...

...har haft det lite jobbigt dom senaste dagarna! I onsdags hade Love feber. HÖG feber!! Då jobbade jag och Tobias fick ta hand om barnen så gott han kunde. Lite jobbigt när den ena är gnällig och mår dåligt! Men i torsdags var Love frisk men då var Moa sjuk istället. Då var det Tobias tur att jobba. Men Love var frisk och ville leka och hade massa energi medans Moa var så ynklig och bara ville klänga på mig. Jag hann knappt gå på Toa. Moa hade 39,8 i temp 3,5 timma efter hon fått alvedon. Stackarn mådde jätte dåligt. Så jag fick rådet att ge henne ipren. Vips så mådde hon jätte bra. MEN!! Jag vet inte om det var iprenens fel men natten till idag var helt sjuk! klockan 00.20 vakna Moa och gallskrek. Hon sluta inte skrika förrens klockan 01.35. Då somna hon en stund. ca 15min innan nästa attack kom. Så höll vi på hela natten. Hon hade så ont i magen :( Idag har vi gett henne lavemang för hon har tryckt och tryckt men inget bajs har kommit. Så efter hon fick det mådde hon lite bättre. Vi får väl se hur denna natten blir och så håller vi tummarna på att alla är friska och glada imorgon!! :)

Klädbytardag

Jag har länge velat ha en klädbytardag här i Trollhättan men inte orkat ta tag i det. Idag fick jag reda på att Linda har tagit tag i detta. Jätte kul!!! :) Så alla som är intresserade kan ju gå in på hennes blogg HÄR!

Love och pappsen har gått till lekparken, ...

dsc01026 (MMS)

Love och pappsen har gått till lekparken, Moa ligger och tar det lugnt på min mage. Hon är sjuk Stackarn! :(


Min älskling!

Jag måste ju göra ett inlägg här om min underbara älskling. Jag var ju mycket arg när jag häromdagen skrev inlägget "Soptipp". Det är ju faktiskt så att han är mycket bra på många sätt! Han tänker alltid på sin familj och är jätte duktig med barnen. Han lagar mat och diskar. Ibland viker han tvätt och då görs det mycket noga. (Nästan)Allt han gör ska göras väldigt noga och tar därför väldigt lång tid. Det är nog där skon klämmer. Jag väljer att göra mycket själv för att det ska gå fortare. Dessutom så har han tyvärr aldrig koll på vart han lagt saker och därför är det väldigt opraktiskt att han ska städa här. Men medans jag städar kan han ibland ta  med sig barnen till lekparken eller så för att jag ska få städa ifred. Mycket uppskattat av mig! :) Jag älskar verkligen honom och det gjorde jag även i min vrede! Men jag tror att alla har sina duster och det är alltså inger ni behöver lägga så stor vikt i. :)


Men vissa dagar orkar jag bara inte med att se all skit som ligger överallt! Det är tyvärr så att vi har väldigt lite förvarsutrymmen här i lgh och därför blir allt så mycket jobbigare. Det är inte så att var sak har sin plats utan många saker har samma plats (på varandra typ).

Sen som jag skrev i mitt inlägg så vill jag inte ha det fint för andra utan jag mår verkligen dåligt av att gå runt i ett ostädat hem, eller iaf i mitt hem. Hos andra bryr jag mig inte hur det ser ut så länge det inte är smuttsigt så det är hälsofarligt.


Puss och Kram

Shoppat

Så nu har jag shoppat bort ilskan...haha
Jag tog först emd mig Moa och åkte till öppnaförskolan för att träffa Marika och Alvin där. Sedan skulle jag ut och prova ett par nya linser på överby så då passa jag på att shoppa loss lite. :D Me like!
Det blev en långärmad t-shirt till Love(Rosa eftersom han älskar det just nu och vill ha allt i rosa) och en luvtröja (röd). Till Moa blev det en body, matchande dregglis och ett par byxor.
Nu känns livet lite lättare :)

Soptipp

Jag är såååå jävla trött på att det ser ut som en soptipp här hemma! JÄMNT!!!! Plocka efter 2 barn och dessutom min sambo. Fy FAN!!! När man städat så man kanske är någorlunda nöjd iaf. Så tar det 2 sek och sedan ser det likadant ut igen! Ok med barnens leksaker för det är bara att lägga ner i lådorna igen. Men alla kläder som ligger kors och tvärs och Tobias som lägger papper och grejer på alla tomma ytor. Jag pallar fan inte det!!!!!!!!!!!!!!!! Har tröttnat för längesedan men liksom bitit ihop! Men nu vet jag inte vad jag gör snart. Jag vill inte ha det fint här för någon annan utan jag vantrivs i mitt hem p.g.a att det är så stökigt och alla (typ 2) skåp, (vilket är alldeles för lite) är knökade till bredden med grejer så när man öppnar ramlar alltid något ut. Dessutom är vårat vindsförråd så fyllt så man inte ens kan gå in i det. Grrrrr!! Måste ha större boende innan jag ...... ja jag vet inte vad jag tar mig till!

Kan tillägga att jag också stökar ner naturligtvis, men det känns liksom inte så jobbigt att städa undan sina egna grejer. Men lite hjälp med städning då och då hade kännts skönt. Tobias diskar, så det slipper jag ju när han är hemma iaf. Men sen då.....Allt annat, tvätt, damsugning, städning, vika kläder, lägga in i garderober.
Idag är jag fan skit grinig!!!!!!!!!!!!

Någon som tycker det är kul? Hon tjuter av...

dsc01020 (MMS)

Någon som tycker det är kul? Hon tjuter av lycka!:)


Min bror var över idag och åt lite mat och...

dsc01016 (MMS)

Min bror var över idag och åt lite mat och hjälpte mig att sätta upp några tavlor. Bilderna är 20x30cm. Dom ser väldigt små ut men det är dom alltså inte. Hehe.. Tack bror!


Helgen

Nu kommer ett sånt där tråkigt inlägg till som bara handlar om vad vi gjort i helgen. Men ni kommer även få ett tips på en underbar blogg :)
Så igår då tog jag med mig ungarna till stan för att köpa en present. Vi skulle på kalas klockan 14. Väl hemma fick jag dock reda på att kalaset börja kl.13 (vet inte riktigt om det var jag som kommer ihåg fel eller hur det blev fel tid men hur som helst)  då var klockan 13.20. Så det var bara att stressa iväg.
Ett mycket lyckat kalas tycker jag. Om ni vill se bilder så är det bara att gå in på Linneas blogg som för övrigt är helt underbar läsning!! Det var mitt tips för idag! :)

Idag har vi varit på lite fika och bus hemma hos familjen Marie Zetterblad. Love och William leker bra ihop så vi vuxna kunde sitta och tjöta över en kopp kaffe :) Love väl VÄLDIGT rädd för hunden som William inte tyckte skulle vara instängd i sovrummet. hehe.. Så då blev lille trötta Love ledsen. Men han tyckte det var väldigt kul att gå på Williams potta iaf. Den spelade musik :)

Hon "kryper"

Idag blir Moa 7månader. Det firade hon genom att börja åla sig framåt. Vissa kanske kallar det att krypa men det tycker jag är när dom kryper på alla 4. Så Moa ålar sig framåt nu. Jätte duktig är hon. Igår gjorde hon ett litet hasande framåt men sen blev det inget mer. Men idag så har hon allt tagit sig en bra bit flera gånger. :) Min duktiga lilla tjej! :)

Nu sover hon och jag ska passa på att få i mig lite frukost. Sedan ska vi utföra lite ärenden innan vi hämtar hem Love från dagis.

Vi är och tittar på Nisse när han spelar f...

dsc05980 (MMS)

Vi är och tittar på Nisse när han spelar fotboll.:) mys!


Sitter i soffan och gosar med denna söta l...

dsc01005 (MMS)

Sitter i soffan och gosar med denna söta lilla katten.:)


Utan blöja

Nu har Love varit utan blöja i två hela dagar. Igår blev det 2 olyckor men idag har det gått helt utan några olyckor alls. Han sov till och med middag utan blöja. Efter han sovit middag åkte vi hem till några bekanta och umgicks och åt mat. Sedan gick vi på en promenad i 2 timmar. Men Love kom ändå ihåg att säga till när han skulle kissa. Nu håller jag alla tummar jag kan på att detta ska hålla i sig!
Imorgon ska vi lämna honom på dagis utan blöja hade vi tänkt. Men vi får väl se vad fröknarna säger. Där är det nog väldigt lätt att glömma bort sig! Duktiga Love! :)
Stolt Mamma! :)

På kvällspromenad.

dsc01000 (MMS)

På kvällspromenad.


Vi har fått låna ett köksbord och stolar a...

dsc00994 (MMS)

Vi har fått låna ett köksbord och stolar av Tobias bror som flyttar till Australien. Gud va snyggt det blev!:)


Bra dag! Fler sånna!

Inatt var en underbar natt! Moa vakna bara 1 gång för mat och somna om direkt efter maten. Klockan 7.20 vakna hon andra gången för mat och sedan sov hon en timma till. Så 8.20 gick vi upp. Underbart med MASSA sömn! Tobias sov inne hos Love inatt och gick upp med honom tidigare och lämna honom på dagis när han åkte till jobbet.
Så vi gick upp och åt frukost och myste. När hon somna så passa jag på att  städa. Sedan hämta vi Love på dagis. När vi kom hem gick Love in i sin säng och la sig och sov. Det är väl första gången på 2,5månad som han somnar i sin säng. (Han var ju jätte duktig med det i ett år men sen fick han i sig mjölk och då gick det åt pipan med det.) När han sedan vakna 1timma senare så ville han leka själv i sitt rum. Det gör han nästan aldrig heller. Han har varit helnöjd hela dagen. Underbart! Jag är dessutom pigg. Var väl flera år sedan sist...hehe
Moa har ätit nästan en hel portion för första gången idag. Massa bra som hänt idag.

Nu sitter jag på jobbet.

Nattkaos

Sömn...?? Vad är det?
Jag har ju nu i 6,5månad gått upp och ammat 2-3ggr per natt. Dessutom brukar det bli några gånger som man får gå upp och ge Moa nappen också. Så störd sömn så länge resulterar ju i att man är ganska trött. Nu har ju jag en underbar sambo som brukar gå upp med barnen på morgonen så jag får sova en timma längre ungefär, men ändå.

Nu i 3 nätter har Moa sovit JÄTTE dåligt! Så jag har inte fått sova en timma åt gången ens. Så inatt vid 4.20 var det dags att äta för 3:e gången och sedan ville hon inte somna om. Så jag bad Tobias att ta henne och ge henne Renässans. Nu börjar KAOSET! Tobias som inte hört Moa som babblat i 5min fattar inget som vanligt när man väcker honom på natten. Han är yr som en höna! Går upp och börjar leta kommer in till mig och frågar vart det finns, går och letar igen, kommer tillbaka och frågar. Jag blir irriterad och går upp själv. Love vaknar. Han vill gå och sätta sig i soffan för han tror det är morgon. Jag hittar Renässans, ger Moa, tar Love, lägger oss i sängen. Tobias får Moa att somna om, hon sover ca 3min, vaknar. Tobias ger napp, hon somnar om. 1min. Tobias går upp med Moa. Love kan inte somna om. Moa tjuter i soffan (små gälla pip varannan minut). Jag kan INTE somna! Så när jag varit vaken 2timmar säger jag till Love att gå ut till soffan för han har inte heller somnat. Nu somnar alla. Då var klockan 6.20. Pust!

Moa "äter".;)

dsc00989 (MMS)

Moa "äter".;)


Torsdag till Lördag

Tänkte jag skulle uppdatera lite här om vad som hänt det senaste.
I torsdags när Tobias började jobbet tog jag med mig barnen till lekparken där våra kära vänner Linnea och Felix (med barn) bor. Linnea och barnen var ute i lekparken som tur var så jag hade lite sällskap. Nu var det ju inte helt slumpmässigt eftersom vi pratats vid 2 gånger under dagen. Men trevligt var det! Som alltid! Djupa samtal två kvinnor emellan. Vilket inte barnen uppskatta för dom ville att vi skulle vara med och leka affär. Men men...dom fick helt enkelt baka sina kakor och leka affär själva. Ibland behöver man prata lite!  Tack för fikat också! :)
Efter detta åkte jag med barnen hem till min mor och far så vi fick lite mat i oss.

På fredagen var barnen väldigt gnälliga så jag var bara hemma tills Tobias kom hem från jobbet. Då åt vi lite mat och sedan var det min tur att  arbeta.
Känns så jobbigt att vara ifrån barnen! Samtidigt som det kan vara lite gott att vara ifrån allt ljud som är runt barn hela tiden!!

Så idag när T åkte till jobbet så tog jag barnen till familjen Antonsson för massa bus och grillning. Fick känna på hur det skulle vara att ha 4 barn en stund där. Och njae, 4 såå små barn, kanske inte... men jag skulle nog kunna tänka mig att ha 3. Fast då skulle man nog nästan aldrig kunna åka iväg själv med barnen och sen kan man inte bo såhär litet som vi gör heller... jaja, trevlig var det iaf! Barnen blev lite trötta i slutet men det är sånt man får räkna med :)

Imorgon blir det kalas! :)

Framsteg

För bara 2 veckor sedan sänkte jag Moas spjälsäng till mellan-hacket för att hon rulla så mycket. Men nu är det dags att sänka till lägsta hacket ist. Moa ställde sig upp i spjälsängen själv idag. :) Tur att hon inte börjat krypa än för då hade hon väl börjat ställa sig upp lite här och där..hehe Men idag tog hon sig faktiskt framåt, bara ett par centimeter men ändå! ;) hehe..

Idag

Idag åkte vi en sväng till överby för att köpa 2-årspresent till Rebecca och för att jag hade tid hos optikern. Efter lång väntan (som vanligt på det stället) så kom jag in. Fick beställt hem ett par linser som jag ska testa. Efter det kika vi lite i affärer för att hitta en bra present. Så nu hoppas jag att hon blir nöjd! :)

Sedan åkte vi hem och åt lite mat för att sedan åka till familjen Lindskog. Men då fick stackars Love JÄTTE ont i sin lilla mage. Han har ju sånna problem stackarn. Så han klämde och grät och klämde och grät. men inget kom så vi fick masserat honom lite och sedan kändes det bättre sa han. Så vi tog oss iväg och när vi varit där i ca 15min så kom det allt. Intressant tänker ni nu att jag skriver om hans mage. MEN det är sånt vi mammor pratar om mycket...haha!! Men det handlar faktiskt om barns välbefinnande. Mår inte mage bra mår inte barnet bra! Och det vet vi med stackars Love!!
Iaf så blev det en väldigt lyckad och trevlig em/kväll hos familjen Lindskog! TACK! Vi hade med oss kameran men lyckades inte ta några bilder. Men Jonas tog några iaf. Kolla in dom här! :)

På jobbet

Så, då sitter jag här på jobbet. Började klockan 8 idag så jag fick gå upp klockan 6.40. Kändes sådär lagom kul.. Men det har gått bra faktiskt. Än är jag inte så trött. Ska faktiskt ta mig en kopp kaffe snart!
Min lilla familj kom och hälsa på mig här förut så jag fick amma lite och träffa mina underbara barn. Älskade barn!

Idag ska vi på husvisning och sedan hälla av flädersaften som Tobias satt hemma hos mina föräldrar.

RSS 2.0