Mina Hjärtan!

Om 2 månader fyller Moa 2 år. Jösses va tiden går! Hade någon sagt att hon fyller 1 så skulle jag nästan gått på det ;)
Men hon är ju så duktig! Helt sjukt va mycket hon pratar! Varje dag kommer det nya ord! 5ords meningar har vi hört. Och väldigt tydligt är det också och det är ju skönt att hon gör sig förstådd!! Och räkna till 10 kan hon (nästan). Hon hoppas över 5 varje gång av någon konstig anledning...hehe
På dagarna har hon ingen blöja. MEN det där med nummer 2 tycker hon inte om! Så vi får försöka ta på henne blöja när hon ska göra det. Hon blir helt hysterisk och vill inte bajsa fast att hon måste. Och då får hon ont i magen istället. Så det är ju lite problematiskt. Någon som har någon bra idé på hur man löser det???

Sedan måste jag ju skriva om min älskade lilla Love. Som inte är så liten längre! Han är så duktig så! Men eftersom Moa är mindre går ju hennes utveckling mycket fortare. Därför finns det väl inte så mycket att skriva om honom. Men jag är så stolt över honom!!!

Mamma älskar er mina underbara barn!!

Äntigen! :)

Idag äntligen har vi tagit tag i några små problem som vi liksom går och drar på innan vi tar tag i. Så nu har vi satt upp två lampor, två tavlor och en rullgardin. Lamporna känns väldigt välbehövliga nu när mörkret kommer så tidigt. Den ena var nämligen i barnens lekrum och det är ju svårt att leka där efter 16 när man inte ser något. Den andra var uppe i våran klädkammare. Bra om man ser sina kläder. ;) Rullgardinen i barnens sovrum har vi klarat oss utan tack vara en filt vi hängt för fönstert. Men nu äntligen är den uppe. Och så satte jag upp barnens fina födseltavlor som deras faster gjort åt dom. :) Så nu tänkte jag ta tag i att städa lite här hemma. Man får liksom ny energi när man fått gjort sådant som bara hänger över en hela tiden men man inte orkat ta tag i!

Igår var vi i Velanda och hade lördags/jul mys. Barnen bakade lite chokladbollar och vi vuxna baka scones. Till detta drack vi glögg och julmust. Vi hade även pepparkakor och julskum. Haha! Konstigt nog blev inte barnen helt vilda utan dom fick väl någon slags sockerchock och hamnade i soffan framför en film med sina nappar och snuttar.. Väldigt mysig och trevilg kväll! :)
Barnen somnade i bilen klockan 22 när vi åkte hem. Men dom var upp och hoppa klockan 6 imorses ändå. Så idag har vi inte sådär jätte pigga barn! Men vi får nog försöka hålla dom vakna tills det är läggdags för annars ska dom väl upp vid 5 imorgon ;)

Nä, städa var det...

Tack mlomlom!

201111192003 (MMS)

Tack mlomlom!


Grattis på namnsdagen älskling!

201111071966 (MMS)

Idag har min älskade lilla Moa namnsdag. Och idag för 2 år sedan gick jag hem på havandeskapspenning. Mamma älskar dig mitt hjärta!


Mammas tokfia!

201111151994 (MMS)

När jag skulle åka och träna så tog Moa på sig skorna och mössan och sa: -jag åsså träna. Sötfis!


Att känna sig otrygg.

Nu var det sådär längesedan jag skrev igen. Men jag har väl helt enkelt inte haft någonting spännande att skriva. Eller? Jag vet inte. Jag har så dåligt minne! Så dåligt så jag ibland blir rädd och undrar om jag är sjuk. Men det var inte det jag skulle skriva om.

Jag skulle istället skriva om inbrott. Jag har i många år varit rädd för inbrott! Och när en vän till mig nyligen hade inbrott så blev jag genast MYCKET oroligare! Riktigt läskigt när Tobias jobbar nätter och jag får sova själv hemma. Sist han jobba var jag så rädd så jag sov med lampan tänd och både hemtelefonen och mobilen bredvid mig! Usch! Jag har också kommit på att bara någon dag innan jag fick reda på att det varit massa inbrott i stan ( även på våran väg) så ringde det på våran hemtelefon mitt i natten runt 3. Men det var tyst i luren. Detta gör mig väldigt orolig och tror naturligtvis att det var någon som kolla om vi var hemma. brrr...
Hur som helst så hade vi idag en informatör (säger man så) från ett larmbolag här. Direktkopplat till SOS och väktarfirma med massa bra tjänster. Jag överväger naturligtvis detta medans min sambo tycker att det är onödigt! Och konstigt nog så tänker jag hela tiden på min svärmor när jag överväger att skaffa detta. Jag nästan vet att hon kommer säga att det är onödigt om vi skulle prata med henne om det...haha. ;) Bara massa onödiga utgifter! Men det betyder ju iaf att jag bryr mig om vad hon tycker. ;) Hon är alltid bra att diskutera med. Hon har så mycket klokt att väga in i allt! Så man kan se allt ifrån olika synvinklar. Man får allt vara en bra försäljare för att "lura" henne ;)
Men iaf.,...hur ska jag känna mig tryggare är frågan?
Psykolog? Eller hör det bara till när man är mamma att vara orolig???

Inte riktigt som planerat

När klockan ringde vid 6 imorse så kände jag hur yr jag var i huvudet. Men jag tänkte att de går väl över så upp och klä på barnen och göra mig iordning för att åka till jobbet. Men när klockan var 10.30 ringde jag 1177 för att se vad dom sa. Och eftersom jag haft något konstigt med hjärtat ett tag tyckte hon att jag skulle kolla upp det. När jag får det där konstiga i hjärtat(?) så får jag en konstig känsla i hela kroppen och sen dunkar det till vid hjärtat och sen hostar jag. MEN efter alla prover idag så är det inget fel på mig. Fast ett prov får jag vänta på svar tills på fredag. Dom gjorde urinprov, stick i fingret (3 olika prov på det), temp där hade jag 37,9, stick i armen, halsprov och ekg. Doktorn gissa på något virus och det är INTE hjärtat jag känner av!?
Nu känner jag mig bättre iaf men inget kul när man går omkring som att man var full!!!

Moa hade iaf klarat sig hela dagen på dagis idag utan några olyckor. Duktiga tjej!
Och idag fick hon åka på sim med sin pappa eftersom jag var på vårdcentralen. Love fick vara hemma hos sina kusiner. Tobias syster var så snäll och tog honom med kort varsel. Han tycker det är jätte kul där. :)

Nu har jag krupit ner i soffan med lite te och kollar på tv.

Vart tog min lilla tjej vägen?

201111011954 (MMS)

Vart tog min lilla tjej vägen? Hon pratar och pratar och har nu varit blöjfri på dagarna i 2,5 dag. 2 olyckor. En idag på dagis. Men på dagis vill dom ha blöja på henne. För dom tycker det är svårt för henne att göra sig "hörd". Dom har helt enkelt inte tid tror jag. Det förstår jag ju men det känns ju konstigt att ta på blöja när man går till dagis om hon är utan hemma. Igår höll hon sig i 2,5 timma innan hon sa att hon ville kissa. Idag har vi åkt bil ganska långt och det gick bra. Så idag köpte jag lite trosor och strumpor till Moa och jag jag var tvungen att köpa lite kläder till henne eftersom hon vuxit ur storlek 86. Så detta är lite av det jag shopa idag I Love it! :) När vi åkte bil förut hävde hon ur sig 2 meningar som jag inte alls har en aning om vart dom kom ifrån men hon sa iaf: - Mlomlom sitte unde min tol. (Mormor sitter under min stol) - Moffa Lennat tlampa på mig. (Morfar Lennart trampa på mig) Haha! Och varför hon säger Mlomlom vet jag inte då hon kan säga momor men vägrar kalla henne det..hehe Sötrump!


RSS 2.0